Dag 130 - Risksituationer


Tänkte jag skulle skriva lite om det som senaste Itrim-mötet handlade om, nämligen risksituationer. Ganska passande nu i jultider eller hur? Vi tog upp situationer som för oss erbjöd en större utmaning än vanligt. Bland annat nämndes fester, restaurangbesök, stress, avbrott från vardagsrutinerna, alkohol, långa arbetstider, TV-tittande, resor, affärsluncher osv osv. Vad vi kunde komma överens om var att i de situationer där vi kanske inte kunde göra perfekta val så kan man ändå försöka göra så bra val som möjligt. Om man är på fest vill man kanske dricka och njuta av maten, men man kan ju hålla sig till ett eller ett par glas och äta av det man tycker om mest och inte av allt. Restauranger är oftast villiga att laga till något utanför menyn om man bara frågar, så där kan man nog äta bra om man bara anstränger sig lite. God planering är ju a och o för att lyckas men ibland har man ju faktiskt inte tid. Eller så hamnar man i en situation eller på en plats där man inte kan kontrollera allt. Då kan det vara perfekt med måltidsersättningar som backup. Speciellt till mellanmål som kan vara svåra att hinna med. Distraktion är ett annat trick som kan vara bra att ta till då hungern sätter in. Speciellt på kvällarna vid TVn eller i andra situationer då man kanske brukade äta tidigare. Att ta en promenad är ju inte fel så blir det lite extra motion dessutom. Men viktigast är ändå de val vi gör varje dag. Om vi har bra grundvanor så kommer inte tillfälliga svackor att vara avgörande. Och om man avviker gäller det att inte ge upp utan så snabbt som möjligt återgå till programmet. Den största faran är om man börjar tänka att "nu när jag ändå har misslyckats så det spelar ingen roll" eller att skjuta på det med inställningen "den här veckan är redan körd så jag börjar om igen på måndag".  Att avvika är att leva och livet pågår hela tiden. Därmed är ingen tid bättre än att fortsätta än just nu! Kom ihåg: Utan handling, ingen förvandling! Lite pessimistiskt kanske, men det fanns ju en anledning till att vi såg ut som vi gjorde tidigare. Och om vi gör som då kommer vi snart att se ut som då igen...

PS. Maken tyckte att det var lite skillnad sen sist. ;-) Själv gjorde han samma sak med mig i somras då han gått ner säkert 30 kg under våren. Ska se om jag kan hitta några bra före och efter bilder på honom. Så man kan väl säga att han inspirerade mig att göra det samma.

Kommentarer
Postat av: Amelie

Kan tänka mig att han såg lite skillnad, det är ju verkligen helt otroligt hur duktig du varit! Hoppas du får en underbar jul nu :) Kram!

2010-12-21 @ 23:09:21
URL: http://thereturnofamelie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0