Dag 118 - Julbord

Igår var jag ute med arbets-kamraterna för att avnjuta det årliga julbordet. Eftersom många kommer utsättas för just denna frestelse den närmaste tiden tänkte jag berätta om hur jag hanterade situationen.

Först och främst har jag lite tur med att mina favoriter på julbordet är just sillen och laxen, vilket inte precis är de kaloririkaste rätterna. Men jag tror att tricket till ett lyckat julbordsätande (utan en alltför stor besvikelse på vågen efteråt) är just att välja sina favoriter och hålla sig till dem. Man behöver ju inte smaka allt... Om jag ska vara riktigt ärlig så tycker jag inte ens om allt som finns på julbordet. Och det är definitivt inte så gott att det är värt mina tappade kilon!! Drickat är en annan källa till onödiga kalorier så jag tog mineralvatten till maten. Hade de haft light-must hade jag nog tagit det istället men för mig är det maten som är den stora behållningen och inte drycken så jag kände mig nöjd med det.

Vad åt jag? Jo, först smakade jag på alla sorters sill, en eller ett par bitar av varje (och det var många sorter). Men jag skippade potatisen och tog istället två små skivor bröd eftersom de hade så många spännande sorter bakade enligt 1700-tals recept. Och som jag nog nämnt tidigare så älskar jag bröd! I andra vändan tog jag lax och annan fisk plus lite av de få grönsaker som stod till buds. Sist men inte minst var jag tvungen att prova några saker från det enorma dessertbordet. Det blev några skedar ris á la malta (bara älskar det), ett inkokt päron, fruktsallad och en mandelskorpa av något slag. Till det drack jag två koppar kaffe. Jag blev mätt, fick äta av det jag tycker om mest och hade framförallt supertrevligt!

Lycka till nu alla andra med julmaten. Njut och ha trevligt utan att tappa kontrollen och om det blir lite för mycket ha framförallt inte dåligt samvete!! Det är bara att återvända till de goda rutinerna dagen efter igen. Kram <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0